Tomatsuppe

Opskriften er meget hjemmelig. Det er en sammenblanding af mange af de opskrifter der findes på internettet i forvejen og noget af det vi selv kan lide. Den er lige til at gå til, og ungerne er vilde med resultatet. Når man koger pastaen direkte i sovsen bliver den næsten lige så rød som tomaterne og meget meget blød.

ca. 10 portioner. ca 2 kr/portion.

  • 5 tomater fra køleskabet, evt nogle man ikke nåede at spise på madpakker. Behøver absolut ikke at være helt friske.
  • Lidt broccoliblanding
  • 1 peberfrugt
  • 1 løg
  • ½ l piskefløde
  • 1 Bullionterning
  • lidt pasta, jeg bruger ca 150 g

Dåser:

  • 1 x majs
  • 2 x tomat

Kog lidt vand, skær et X i toppen af tomaterne og put dem i det kogende vand i 1 minut. Hæld det kogende vand fra og hæld straks koldt vand over tomaterne. Du vil nu kunne pille skrællen af tomaterne.

Hvis du har en blender/foodprocessor, put tomater, løg, peberfrugt, og dåsetomater heri, og blend det godt og grundigt. Kom det i en gryde.

Hvis ikke så hak løg & peberfrugt. Put tomater i en gryde og hæld dåsetomaterne ved og mos det godt. Kom så det hakkede løg og peberfrugt heri.

Hæld resten af ingridienserne i, undtagen fløden, og kom det op at koge. Når det hele koger skru ned for varmen til det netop lige koger og lad det småkoge i ca 20 minutter.

Til sidst hæld fløden i. Kog så i 3 minutter mere og smag til med salt og peber.

Tomatsuppen smager meget bedre end det man køber på dåse. Den er beriget med gode grøntsager og lidt pasta. Ungerne er VILDE med den. Meget let at lave. Meget lidt opvask efterfølgende og meget billig.

Skriv et svar