Måger gik til angreb i Fredericia Dagblad

foto 6

Opdatering 27.7.2011 – Jeg er idag blevet ringet op af Susie fra Fredericia Dagblad, hvor hun beklager de små fejl. Hun tilbød at bringe en rettelse i bladet, men det behøves ikke. Undskyldning godtaget.

Jeg er lidt ked af at fakta bliver lidt fordrejet i artiklen bare for at få det til at lyde lidt mere dramatisk. På en måde føler jeg lidt at det er en løgn der bliver fortalt. Jeg ved så også at avisen bliver læst af både kollegaer og bekendte, og dette sætter mig måske i et mærkeligt lys. Det hele handler om at jeg kommenterede på Fredericia Dagblads indlæg på Facebook om, hvorvidt man føler sig irriteret over mågerne i Vestbyen. Det endte så med at jeg blev kontaktet af en journalist fra bladet mandag morgen og hun var meget interesseret i at høre nærmere. Jeg blev så interviewet om tirsdagen og avisen udkom onsdag eftermiddag.

Selve historien fejler ikke noget, men fakta om hvor længe jeg har været buschauffør, fakta om hvilke bygninger det drejer sig om, og hvilke parkeringpladser det drejer sig om stemmer ikke, fakta om hvor ofte busserne bliver beskidt af mågerne samt fakta om de tidspunkter, hvor jeg går på arbejde. Alt sammen noget, som journalisten skrev på sin lille blok.

Jeg vil her tillade mig at poste artiklen fra bladet. Artiklen er skrevet af Susie Espersen – Fredericia Dagblad.

Når klokken er halv syv om morgenen1, bevæger Mariusz Cielecki sig over vejen fra sit hjem i Korskærparken til busholdepladsen ved Falck på Vejlevej. Han krydser igennem bygninger og over den åbne plads bag ved Toyota2. Dette har han gjort i fem år3, men der er en enkelt ting, der har gjort morgenturen markant anderledes, end den var bare sidste år. Og det er mågerne.

– Jeg husker især en morgen for nylig, hvor jeg faktisk blev ret skræmt. Tre måger dykkede ned mod mig og standsede først lige over hovedet på mig. De var ikke mere end en halv meter væk4, siger Mariusz Cielecki, der den dag troede, at mågerne ville gå til angreb. Derfor gik han under det lille halvtag på Toyotas bygning5 og skærmede sit hoved af frygt for, at mågerne ville hakke i ham,
– Man bliver jo bange, når de kommer dykkende med kursen rettet lige mod en, Og så larmer de jo helt vildt når man kommer gående, siger Mariusz Cielecki i som spøg sammenligner situnionen. med Alfred Hitchcocks film, “Fuglene”6.
Alles ansvar
Mariusz Cielecki fortæller, at hændelsen beskrevet ovenfor er den værste af opleveleserne med mågerne, og at det normalt kun drejer sig om en enkelt fugl, der virker truende. Dog lægger Mariusz Cielecki mærke til mågernes ændrede adfærd, fordi det først er i år, at hans daglige gåtur er blevet ændret af mågetrusler. Sidste år lagde jeg slet ikke mærke til dem. Det er som om, at det først er i år, de er kommet helt herhen. Vi er alligevel tre kilometer fra vandet, så jeg synes, det er utroligt, at der er så mange måger herude siger Mariusz Cielecki.
Han mener dog ikke, at der som sådan skal gøres noget ved mågerne – endnu.
– Selvfølgelig skal de have lov til at være her. Men jeg synes bare, det er blevet slemt i år. Men det folk kan gøre, er at lade være med at smide affald over det hele. Jeg tror, mågerne er kommet her, fordi der er mange flade tage. Men bestemt også fordi folk bare smider deres affald ud af bilerne på Vejlevej. Det tiltrækker jo mågerne, siger Mariusz Cielecki.
Afføring på bussen
Mariusz Cielecki fortæller, at han ikke kun har problemer med mågerne, når han er på vej på arbejde. Også når han er mødt, må han rydde op efter mågerne på busholdepladsen.
I hvert fald en gang om ugen må jeg vaske min bus, fordi de har skidt halvdelen forruden til7. Det var ikke sådan her sidste år, så det er helt sikkert blevet værre i år, lyder det fra Mariusz Cielecki. Han vil ikke selv tage dramastiske metoder i brug over for mågerne og agter heller ikke at ændre sin daglige rute, når han går på arbejde. Alligevel glæder Mariusz Cilecki sig til, at ynglesæsonen snart er overstået, så han igen kan gå på arbejde uden at frygte de flyvende hidsigpropper.
– Det er som om, de altid sidder i lygtepælen og venter på, at jeg kommer. Det kan godt virke lidt skræmmende. Men heldigvis har jeg ferie nu. Så jeg skal ikke frygte dem igen det næste stykke tid.

Altså det ville være fedt hvis journalisten ville gennemlæse sine noter inden hun skrev dette eller ringede, hvis hun var blevet i tvivl om, hvad der blev skrevet eller hvad vi talte om. Ovenover har jeg markeret alt det som er forkert med rød farve, herunder skriver jeg så de rigtige passager…

1. Under interviewet snakkede vi om hvornår jeg gik på arbejde, da sagde jeg at jeg gik mellem halv 5 og halv 6 på arbejde, så hvorfor det er blevet til kl halv 7 ved jeg ikke, det er en bagatel, men passer ikke med fakta…
2. Pladsen der henvises til her er pladsen bag ved Punkt1 og BilXpterten (ATB Alt Til Bilen)
3. Je har arbejdet som buschauffør i 3½ år.
4. Vi snakkede om 1 meter til et par meter over hovedet.
5. Det samme som i punkt 2.
6. Det var journalisten der nævnte om jeg havde set filmen, åbenbart noterede hun mig for det.
7. Ja en gang i ugen er der en måge der skider forruden til på en bus, men det er da ikke min bus hver gang…
foto 5

Skriv et svar